Hallo, inloggen
mijn account

Poffertjes bakken op inductie: hoe doe je dat?

Poffertjes zijn een erg geliefd Nederlands lekkernij die traditioneel worden gebakken op een speciaal gietijzeren poffertjespan. Maar wat nu als je een inductiekookplaat hebt? Goed nieuws: je kunt zeker poffertjes bakken op inductie! Een korte uitleg hoe je dit kan doen:

1. De juiste poffertjespan kiezen Voor inductie heb je een poffertjespan nodig die geschikt is voor deze kookmethode. Niet elke gietijzeren pan werkt automatisch op inductie. Wanneer je een nieuwe poffertjespan aanschaft, controleer dan of deze expliciet voor inductie geschikt is. Veel nieuwe pannen hebben een bodem die speciaal is ontworpen voor optimale warmtegeleiding op inductiekookplaten.

2. Voorverwarmen van de pan Inductie verwarmt anders dan gas of traditionele elektrische kookplaten. Het is belangrijk om je poffertjespan gelijkmatig voor te verwarmen. Zet de kookplaat op een middelhoge stand en laat de pan een paar minuten opwarmen. De warmte zal zich snel en gelijkmatig verspreiden.

3. Boter of olie toevoegen Eenmaal opgewarmd, voeg je wat boter of olie toe aan de kuiltjes van de pan. Voor het beste resultaat en de authentieke smaak gebruik je roomboter. Laat het smelten, maar zorg ervoor dat de boter niet bruin wordt.

4. Beslag toevoegen Als de boter goed gesmolten is, kun je het poffertjesbeslag in de kuiltjes gieten. Een spuitfles kan hierbij handig zijn voor nauwkeurigheid, maar een lepel werkt ook. Vul de kuiltjes voor ongeveer driekwart, want het beslag zal nog rijzen tijdens het bakken.

5. Bakken en draaien Laat de poffertjes een paar minuten bakken tot de onderkant goudbruin is en de bovenkant bijna droog. Gebruik vervolgens een vork of speciale poffertjesprikkertje om ze om te draaien en bak de andere kant totdat ook deze goudbruin is.

6. Serveren Serveer je poffertjes warm, bestrooid met poedersuiker en eventueel een klontje roomboter.

Je kunt dus absoluut poffertjes bakken op een inductiekookplaat, jazeker! Zorg er wel voor dat je de juiste pan hebt en pas je bakmethode een beetje aan. Voor je het weet, geniet je van heerlijke, zelfgemaakte poffertjes, ook op je moderne kookplaat.

Onderwerpen

Overige Blogs

Hoe gebruik ik een elektrische nagelfrees?

Hoe gebruik je een krultang?

Hoe kan ik thuis zelf mijn kleding stomen?