Hallo, inloggen
mijn account

Wat is een onderstel of sokkel van een wasmachine?

De onderstellen van wasmachines staan ook wel bekend als sokkel of voetstuk. Dit is een verhogend platform waar een wasmachine op kan worden geplaatst.

Het onderstel of sokkel kan meerdere functies hebben:

Ergonomie: Verhogen van de wasmachine zodat een gebruiker minder diep hoeft te bukken om wasgoed in en uit te laden. Dit helpt rug- en schouderklachten en andere soorten klachten reduceren en zorgt voor een meer ergonomische werkhoogte.

Opslagruimte: Veel onderstellen hebben opslagmogelijkheden, zoals een een lade of plank waarin spullen als wasmiddel, wasverzachter, of andere wasbenodigdheden opgeborgen kunnen worden, wat zorgt voor extra opbergruimte in de wasruimte.

Stabiliteit: Een degelijk ontworpen onderstel kan helpen de wasmachine stabiel te houden, wat vooral belangrijk is tijdens het centrifugeren wanneer de machine veel beweegt.

Bescherming waterschade: Door de wasmachine van de grond te tillen, beschermt het onderstel de machine tegen eventuele waterschade. Denk bijvoorbeeld aan lekkages.

De constructie van een wasmachine-onderstel is meestal stevig en gemaakt van duurzaam materiaal zoals metaal of hard plastic, om het gewicht van de wasmachine te kunnen dragen. Het is belangrijk dat het onderstel stabiel is en dus goed aan de wasmachine is gemonteerd om o.a. trillingen tijdens het gebruik van de wasmachine te minimaliseren. Bij de aanschaf van een onderstel is het belangrijk om te zorgen dat het compatibel is met de afmetingen en het gewicht van de wasmachine. Bekijk ook de Dennepark wasmachine verhogers en wasmachine stapelkits.

Onderwerpen

Overige Blogs

Hoe gebruik ik een elektrische nagelfrees?

Hoe gebruik je een krultang?

Hoe kan ik thuis zelf mijn kleding stomen?